Stress- & Burn-out Coaching

Ervaar je teveel stress?

Ervaar je negatieve stress, heb je fysieke en mentale klachten die door stress veroorzaakt worden, voel je je overspannen, ben je in je reactie naar familieleden of collega’s niet meer jezelf?

Eerst en vooral leer ik je meer ontspannen, energiegevers en -nemers in balans brengen, je veerkracht vergroten, perfectionisme verminderen, zelfvertrouwen vergroten, keuzes maken.

We maken samen een plan van aanpak om je batterijen op te laden, op alle noodzakelijke gebieden.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-batterijen-opladen

Vervolgens coach ik je om je werk en privé-leven beter te organiseren, je leert prioriteiten stellen, nee zeggen op een positief-assertieve manier, doen wat je graag doet en goed kunt. 

Lees ook : Waarom heb ik zoveel stress en hoe kan ik er beter mee leren omgaan ? 

Indien nodig leer ik je ook hoe je op een constructieve manier in gesprek kan gaan met je werkgever over te hoge werkdruk en je takenpakket. Als dat niets lijkt uit te halen, begeleid ik je eventueel om van werkgever te veranderen. 

Heb je slaapproblemen?

20 % van de volwassenen in Vlaanderen zegt structurele slaapproblemen te hebben. Vaak wordt dit veroorzaakt door teveel stress of veel piekeren. Wie moe is, voelt zich niet goed in zijn vel, en is gefrustreerd door slecht slapen.

Mijn slaaptraining behandelt zowel belemmerende gedachten en gedragingen, als emoties en fysieke symptomen. Je leert stap voor stap je slaapgewoonten verbeteren.

Via een systematische en goed onderbouwde methode, slaag je er na een aantal coaching sessies in om beter te slapen.

Indien er echter onderliggende medische of psychische redenen zijn, verwijs ik je door naar je huisarts of naar een klinisch psycholoog.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-Heb je slaapproblemen
Better-Life-Coach-Heb je schrik voor een burn-out

Heb je schrik om een burn-out te krijgen, omdat je teveel stress ervaart?

Indien je schrik hebt om een burn-out te krijgen, kan ik via de Burn-out Assessment Tool van de KU Leuven en de 4DKL vragenlijst de mate van het risico op burn-out meten. Het gaat niet om een diagnose, maar een indicatie die helpt om voor jou een persoonlijk plan van aanpak te bepalen.

Hoe herstel je van een burn-out?

Burn-out is een energieprobleem. Door langdurige chronische stress, raken je reserves uitgeput, en voel je je heel moe en lusteloos. Burn-out is geen ziekte en kan iedereen overkomen. Vaak zijn het de meest loyale medewerkers, met een heel grote inzet, die in een burn-out terecht komen, na lange periodes van hevige stress.

Als gecertificeerd stress- en burn-out coach kan ik je stap voor stap begeleiden in je herstel- en helingsproces. Indien je ernstige fysieke of psychische klachten hebt, verwijs ik je door naar je huisarts, of naar een klinisch psycholoog of psychiater. De meeste mensen kan ik echter zelf helpen, mede door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, en opleiding tot stress- en burn-out coach, loopbaanbegeleider en life coach.

Ik bied jou een intensieve en systematische vorm van burn-out coaching, en gericht op een duurzaam resultaat. De methode die ik volg is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit 4 fases, en wordt aangepast volgens jouw eigen tempo:

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Ik ben aangesloten bij VESB, de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out Coaches, en volg hun gedragscode.

Logo VESB

Wat me onderscheidt van andere coaches of van psychologen, is dat ik zelf 30 jaar als manager in bedrijven gewerkt heb, en zowel de noden van de werkgever als de mogelijkheden van de werknemer begrijp. Ik werk zeer pragmatisch, ondersteun jou in je eigen tempo, en begeleid jou om oplossingen te vinden die voor jou optimaal werken.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.