Stress- & Burn-out Coaching

Hoe herstel je van een burn-out?
Heb je schrik om een burn-out te krijgen?
Heb je slaapproblemen?
Ervaar je teveel stress?

Ervaar je teveel stress?

Ervaar je negatieve stress, heb je fysieke en mentale klachten die door stress veroorzaakt worden, voel je je overspannen, ben je in je reactie naar familieleden of collega’s niet meer jezelf?

Eerst en vooral leer ik je meer ontspannen, energiegevers en -nemers in balans brengen, je veerkracht vergroten, perfectionisme verminderen, zelfvertrouwen vergroten, keuzes maken.

We maken samen een plan van aanpak om je batterijen op te laden, op alle noodzakelijke gebieden.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-batterijen-opladen

Vervolgens coach ik je om je werk en privé-leven beter te organiseren, je leert prioriteiten stellen, nee zeggen op een positief-assertieve manier, doen wat je graag doet en goed kunt. 

Lees ook : Waarom heb ik zoveel stress en hoe kan ik er beter mee leren omgaan ? 

Indien nodig leer ik je ook hoe je op een constructieve manier in gesprek kan gaan met je werkgever over te hoge werkdruk en je takenpakket. Als dat niets lijkt uit te halen, begeleid ik je eventueel om van werkgever te veranderen. 

Heb je slaapproblemen?

20 % van de volwassenen in Vlaanderen zegt structurele slaapproblemen te hebben. Vaak wordt dit veroorzaakt door teveel stress of veel piekeren. Wie moe is, voelt zich niet goed in zijn vel, en is gefrustreerd door slecht slapen.

Mijn slaaptraining behandelt zowel belemmerende gedachten en gedragingen, als emoties en fysieke symptomen. Je leert stap voor stap je slaapgewoonten verbeteren.

Via een systematische en goed onderbouwde methode, slaag je er na een aantal coaching sessies in om beter te slapen.

Indien er echter onderliggende medische of psychische redenen zijn, verwijs ik je door naar je huisarts of naar een klinisch psycholoog.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-Heb je slaapproblemen
Better-Life-Coach-Heb je schrik voor een burn-out

Heb je schrik om een burn-out te krijgen, omdat je teveel stress ervaart?

Indien je schrik hebt om een burn-out te krijgen, kan ik via de Burn-out Assessment Tool van de KU Leuven en de 4DKL vragenlijst de mate van het risico op burn-out meten. Het gaat niet om een diagnose, maar een indicatie die helpt om voor jou een persoonlijk plan van aanpak te bepalen.

Hoe herstel je van een burn-out?

Burn-out is een energieprobleem. Door langdurige chronische stress, raken je reserves uitgeput, en voel je je heel moe en lusteloos. Burn-out is geen ziekte en kan iedereen overkomen. Vaak zijn het de meest loyale medewerkers, met een heel grote inzet, die in een burn-out terecht komen, na lange periodes van hevige stress.

Als gecertificeerd stress- en burn-out coach kan ik je stap voor stap begeleiden in je herstel- en helingsproces. Indien je ernstige fysieke of psychische klachten hebt, verwijs ik je door naar je huisarts, of naar een klinisch psycholoog of psychiater. De meeste mensen kan ik echter zelf helpen, mede door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, en opleiding tot stress- en burn-out coach, loopbaanbegeleider en life coach.

Ik bied jou een intensieve en systematische vorm van burn-out coaching, en gericht op een duurzaam resultaat. De methode die ik volg is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit 4 fases, en wordt aangepast volgens jouw eigen tempo:

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Ik ben aangesloten bij VESB, de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out Coaches, en volg hun gedragscode.

Logo VESB

Wat me onderscheidt van andere coaches of van psychologen, is dat ik zelf 30 jaar als manager in bedrijven gewerkt heb, en zowel de noden van de werkgever als de mogelijkheden van de werknemer begrijp. Ik werk zeer pragmatisch, ondersteun jou in je eigen tempo, en begeleid jou om oplossingen te vinden die voor jou optimaal werken.

Liesbeth De Muynck
Liesbeth De Muynck
26/01/2023
Als je met twijfels zit over welke coach je wilt nemen, Wim is iemand met veel ervaring en inzichten. Persoonlijk heb ik er heel veel aan gehad om de coaching al wandelend te doen. Het praat gemakkelijker.
Kevin “Çois” François
Kevin “Çois” François
23/01/2023
Zeer goeie ervaring bij Wim. Je voelt u onmiddellijk op je gemak tijdens het kennismakingsgesprek. Een goed luisterend oor en denkt out of the box samen met jou, voor een ideale oplossing voor je job.
Laura Cornelis
Laura Cornelis
20/12/2022
Ik ben heel goed begeleid door Wim. Hij heeft me heel goed geholpen in de zoektocht naar een nieuwe job dorp te peilen naar mijn interesses, kwaliteiten,...
Janara Cauwenberghs
Janara Cauwenberghs
05/12/2022
Zeer goede begeleiding, altijd bereikbaar voor het geval je extra vragen hebt of een afspraak wil maken. In mijn loopbaanbegeleiding heb ik uiteindelijk gekozen voor de zorg, en ook na deze keuze heeft Wim mij ondersteund in het vinden van een opleiding en nieuwe baan die bij mijn situatie passen. Ik kan hem ten zeerste aanraden!
Linda
Linda
31/10/2022
Wim heeft mij heel goed geholpen. Ik zou hem aan iedereen aanraden.
Britt Verdyck
Britt Verdyck
03/02/2022
Een zachte, ongedwongen aanpak, samen met je gedrevenheid en enthousiasme zorgde ervoor dat ik mijn grenzen kon verleggen en meer in mezelf en mijn competenties geloof. Bedankt voor al je geduld, tips en hulp.
Lotte Verfaillie
Lotte Verfaillie
31/01/2022
Ik sukkelde al een tijdje met een burn-out. Toen ik terug energie had om dit aan te pakken, kwam ik bij Wim terecht. Hij gaf me meteen een rustig en veilig gevoel. Hij luisterde naar mijn verhaal. De sessies zijn zeer flexibel. Ik mocht zelf aan geven hoe lang we zouden werken, waar ik wilde werken en wat ik belangrijk vind. Geen paniek, ook al zou je op die vragen geen antwoord weten, Wim geeft je meteen de juiste richting aan. Al na enkele sessies had ik het gevoel dat hij goed kende, dat hij goed wist wat er in me omging. De sessies zijn zeer concreet. Ik kon er meteen mee aan de slag. Ik voel dat ik sterker in mijn schoenen sta en vooruit kan. Een aanrader!
Bert Wastijn
Bert Wastijn
07/01/2022
Wil daagt me enorm uit. Bedankt!
Evi Van den Bossche
Evi Van den Bossche
07/01/2022
Top coach! Wim is heel aangenaam, geduldig en goed luisterend oor.
1Liene1
1Liene1
12/03/2021
Dankzij zijn positieve motivatie en doelgerichte aanpak heeft Wim me geleerd om meer vertrouwen te hebben in mezelf en mijn competenties. Ik dacht een 'onmogelijke klant' te zijn, maar ik had er nooit van durven dromen dat ik zo snel mijn weg zou vinden. M'n toekomst lacht me weer toe en dat is voornamelijk dankzij deze super-enthousiaste en empathische loopbaancoach. Bedankt Wim!!!!!!!!

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.