Stress- & Burn-out Coaching

Hoe herstel je van een burn-out?
Heb je schrik om een burn-out te krijgen?
Heb je slaapproblemen?
Ervaar je teveel stress?

Ervaar je teveel stress?

Ervaar je negatieve stress, heb je fysieke en mentale klachten die door stress veroorzaakt worden, voel je je overspannen, ben je in je reactie naar familieleden of collega’s niet meer jezelf?

Eerst en vooral leer ik je meer ontspannen, energiegevers en -nemers in balans brengen, je veerkracht vergroten, perfectionisme verminderen, zelfvertrouwen vergroten, keuzes maken.

We maken samen een plan van aanpak om je batterijen op te laden, op alle noodzakelijke gebieden.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-batterijen-opladen

Vervolgens coach ik je om je werk en privé-leven beter te organiseren, je leert prioriteiten stellen, nee zeggen op een positief-assertieve manier, doen wat je graag doet en goed kunt. 

Lees ook : Waarom heb ik zoveel stress en hoe kan ik er beter mee leren omgaan ? 

Indien nodig leer ik je ook hoe je op een constructieve manier in gesprek kan gaan met je werkgever over te hoge werkdruk en je takenpakket. Als dat niets lijkt uit te halen, begeleid ik je eventueel om van werkgever te veranderen. 

Heb je slaapproblemen?

20 % van de volwassenen in Vlaanderen zegt structurele slaapproblemen te hebben. Vaak wordt dit veroorzaakt door teveel stress of veel piekeren. Wie moe is, voelt zich niet goed in zijn vel, en is gefrustreerd door slecht slapen.

Mijn slaaptraining behandelt zowel belemmerende gedachten en gedragingen, als emoties en fysieke symptomen. Je leert stap voor stap je slaapgewoonten verbeteren.

Via een systematische en goed onderbouwde methode, slaag je er na een aantal coaching sessies in om beter te slapen.

Indien er echter onderliggende medische of psychische redenen zijn, verwijs ik je door naar je huisarts of naar een klinisch psycholoog.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-Heb je slaapproblemen
Better-Life-Coach-Heb je schrik voor een burn-out

Heb je schrik om een burn-out te krijgen, omdat je teveel stress ervaart?

Indien je schrik hebt om een burn-out te krijgen, kan ik via de Burn-out Assessment Tool van de KU Leuven en de 4DKL vragenlijst de mate van het risico op burn-out meten. Het gaat niet om een diagnose, maar een indicatie die helpt om voor jou een persoonlijk plan van aanpak te bepalen.

Hoe herstel je van een burn-out?

Burn-out is een energieprobleem. Door langdurige chronische stress, raken je reserves uitgeput, en voel je je heel moe en lusteloos. Burn-out is geen ziekte en kan iedereen overkomen. Vaak zijn het de meest loyale medewerkers, met een heel grote inzet, die in een burn-out terecht komen, na lange periodes van hevige stress.

Als gecertificeerd stress- en burn-out coach kan ik je stap voor stap begeleiden in je herstel- en helingsproces. Indien je ernstige fysieke of psychische klachten hebt, verwijs ik je door naar je huisarts, of naar een klinisch psycholoog of psychiater. De meeste mensen kan ik echter zelf helpen, mede door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, en opleiding tot stress- en burn-out coach, loopbaanbegeleider en life coach.

Ik bied jou een intensieve en systematische vorm van burn-out coaching, en gericht op een duurzaam resultaat. De methode die ik volg is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit 4 fases, en wordt aangepast volgens jouw eigen tempo:

Fase 1

Fase 2

Fase 3

Fase 4

Ik ben aangesloten bij VESB, de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out Coaches, en volg hun gedragscode.

Logo VESB

Wat me onderscheidt van andere coaches of van psychologen, is dat ik zelf 30 jaar als manager in bedrijven gewerkt heb, en zowel de noden van de werkgever als de mogelijkheden van de werknemer begrijp. Ik werk zeer pragmatisch, ondersteun jou in je eigen tempo, en begeleid jou om oplossingen te vinden die voor jou optimaal werken.

Johan Ghysels
Johan Ghysels
06/02/2024
Wim Agsteribbe is een uitstekende, intelligente en ervaren coach. Op een rustige, onderbouwde en respectvolle manier laat hij je tot sterke inzichten komen die de basis voor belangrijke wijzigingen in gedrag of attitude vormen. Zijn ervaring in het werkveld vormt een belangrijke extra voor de feedback en inzichten die hij geeft. Elke werknemer, werkgever of organisatie kan hier veel toegevoegde waarde uit halen.
Tristan Fransen
Tristan Fransen
28/01/2024
Wim is een aangename mens, communiceert duidelijk en is een goede coach. Ik voelde me op mijn gemak en kreeg waardevolle en kloppende inzichten waarmee ik verder kan.
sam martens
sam martens
21/12/2023
Wim heeft me enorm goed kunnen verder helpen. Ik heb samen met hem de functie die het meest bij me past gevonden. Ik mag ook met veel plezier zeggen dat ik deze functie nu ook beoefen. Dit is mede dankzij Wim die me geholpen heeft met mijn cv en motivatiebrief. @Wim, enorm bedankt voor alles!
Maryline Vaeremans
Maryline Vaeremans
09/11/2023
Ik heb Wim gecontacteerd een aantal maanden geleden na het starten van een nieuwe (en vrij zware) job om preventief te werken aan stressbestendigheid voor mijn mentale en vooral fysieke gezondheid te koesteren. Niet alleen is het mij gelukt om de tools die voor mij werken goed te implementeren en dat te blijven doen, ik heb ook veel zaken geleerd over communicatiemethodes en mezelf. Ik voel me nu zelfzekerder in mijn werk en privé leven en daar ben ik dankbaar voor.
Jelle Van Laere
Jelle Van Laere
18/09/2023
Wim gaf me goede tips om te solliciteren en bood hulp aan waar mogelijk. Tegelijk hebben een aantal gesprekken en oefeningen me meer inzicht in mijn eigen motivatoren kunnen geven. De loopbaanbegeleiding was een goed initiatief!
Matthias Coen
Matthias Coen
02/09/2023
zeker een aanrader om hier naar toe te komen. als je wat in de knoop zit en twijfelt over wat en hoe . Wim luistert volledig naar jouw verhaal en stuurt daarna bij en doet je op een andere manier nadenken . hier heb ik door de hulp van Wim gevonden wat ik wil doen . Nogmaals bedankt Wim
Nadine Bracke
Nadine Bracke
15/05/2023
Zeer tevreden over de loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach. Hij heeft heel wat levenservaring en levenswijsheid. Bovendien geeft hij zeer nuttige tips zodat je een betere visie krijgt op welke job het beste bij je past. Zeker en vast een aanrader voor al wie uitkijkt naar een nieuwe wending in de loopbaan.
Stefanie Claeys
Stefanie Claeys
20/04/2023
Aangename coaching. Aan de hand van verschillende oefeningen krijg je een beter zicht in wat jij belangrijk vind. Zet je aan tot nadenken, nieuwe inzichten. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Veel concrete tips. Een man met veel ervaring rond stress en burn-out. Dankjewel Wim.
ben roggeman
ben roggeman
05/03/2023
Hartelijk dank Wim voor het professioneel advies en de leerrijke samenwerking.
Sarah Schelstraete
Sarah Schelstraete
16/02/2023
Wim is een heel fijne coach. Hij is een heel waardevol klankbord en geeft me veel vertrouwen bij het starten van een nieuwe fase in mijn professioneel leven. Wim put voor de sessies uit zijn rijke levenservaring, gevarieerde loopbaan en een uitgebreide methodieken toolbox. Ik ben heel dankbaar voor de inzichten die onze gesprekken opleveren.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.