Outplacement

Better Life Coach Outplacement Begeleiding - Tijd voor verandering

Wat is outplacement?

Wat onderscheidt Better Life Coach van andere outplacementbureau’s?

Better Life Coach outplacement is een professionele activiteit van W8 Solutions bv, die als outplacementbureau Certo gecertificeerd is.

Bij de meeste outplacementbureau’s worden ontslagen medewerkers vrijwel altijd in groepssessies begeleid. Hierdoor is er vaak te weinig aandacht voor het individu, voor specifieke talenten en competenties. Better Life Coach doet outplacement vrijwel uitsluitend via individuele sessies. Net als bij loopbaancoaching focus ik op de sterktes van elke persoon, samen bepalen we van daaruit de meest geschikte functies en sectoren, en begeleid ik de medewerker persoonlijk bij elke stap in het sollicitatieproces. Ik ben trouwens ook actief als life coach, waardoor persoonlijke belemmeringen van mensen opgelost kunnen worden. Ik volgde tevens een opleiding rouwverwerking na jobverlies.

Better Life Coach is gespecialiseerd in outplacement voor middle en senior management, kaderpersoneel, professionals, directieleden. Ik was immers meer dan 30 jaar lang zelf actief als sales manager, commercieel manager, country manager, general manager en ondernemer. Bovendien ken ik de arbeidsmarkt zeer goed, via mijn voormalige functie als commercieel directeur bij een grote uitzendgroep, en via mijn opleiding als loopbaan- en outplacement coach

Better Life Coach Wim Agsteribbe - Coach Regio Gent

Hoe verloopt outplacement bij Better Life Coach?

We werken in vijf stappen aan je re-integratie op de arbeidsmarkt:

01.
Kennismaking en steun bij ontslag

Ontslag raakt mensen soms diep. Tijdens een kennismakingsgesprek staan we stil bij de emoties die het ontslag bij je oproept. We bekijken samen de redenen van het ontslag en bespreken je verwachtingen van outplacement. Daarna stellen we een programma op om je te begeleiden.

02.
Persoonlijke en professionele situatie

In een volgende stap luisteren we naar je persoonlijke geschiedenis. We leren je beter kennen zodat we onze aanpak op jou kunnen afstemmen. We staan stil bij je studiekeuzes en werkervaring.

03.
Profiel in kaart brengen

In een derde stap brengen we samen je competenties, kernkwaliteiten, drijfveren, waarden, wensen en expertise in kaart. Van daaruit kunnen we verder op zoek naar een geschikte job en werkomgeving.

04.
Loopbaanperspectieven en opmaken loopbaanplan

We vertalen je profiel naar soorten jobs, organisatievormen, sectoren en rollen die bij jou passen. Ook onderzoeken we of je netwerk je kan helpen bij het vinden van een nieuwe job. Misschien is een extra opleiding wel interessant? Ook daarbij staan we stil. We verkennen samen de arbeidsmarkt.

05.
5. Begeleiding van je zoektocht naar een nieuwe job

Heb je een nieuwe job op het oog? Dan helpen we je graag bij het opstellen, updaten of verfijnen van je cv en motivatiebrief. Je krijgt van ons tips over personal branding (jezelf promoten). Als je dat wil bereiden we samen het jobinterview voor en bekijken we wat nodig is om vlot te kunnen starten in je nieuwe job.

Better-Life-Coach-Outplacement-Begeleiding-Hulp-bij-jouw-cv

Is outplacement wettelijk verplicht?

In sommige gevallen is outplacement verplicht, maar het kan ook zijn dat je werkgever je voorstelt om op vrijwillige basis een outplacement-traject te volgen.

Wettelijk verplicht outplacement:

Binnen het wettelijk kader duurt een outplacement-traject maximaal 1 jaar of 60 begeleidingsuren.

Outplacement wegens medische overmacht duurt maximaal 3 maanden of 30 begeleidingsuren.

Vrijwillig outplacement:

In een aantal situaties kan de werkgever in overleg met de werknemer voorstellen om op vrijwillige basis een outplacement-traject te volgen. Hiervoor maken we een persoonlijk plan op in samenspraak met het bedrijf.

Wil je meer info over niet-wettelijk verplicht outplacement? Neem contact met mij op.

Goed om te weten:

Better Life Coach put uit een jarenlange expertise in uiteenlopende HR-domeinen: aanwerving, talentontwikkeling, talent management, leiderschap en change management.

Iedereen die outplacement volgt bij ons kan rekenen op een persoonlijke en respectvolle aanpak.

Wat kost een outplacementbegeleiding?

Als werkgever betaal je 1/12de van het wettelijk bepaalde brutojaarloon van je werknemer, met een minimum van 1800 euro en een maximum van 5500 euro. Werkte je werknemer deeltijds? Dan worden de maxima en minima proportioneel verminderd.

Je hebt wel het recht om 4 weken in te houden op de verbrekingsvergoeding van je werknemer.

Better Life Coach Outplacement Begeleiding - Hulp bij vinden van een nieuwe job
Liesbeth De Muynck
Liesbeth De Muynck
26/01/2023
Als je met twijfels zit over welke coach je wilt nemen, Wim is iemand met veel ervaring en inzichten. Persoonlijk heb ik er heel veel aan gehad om de coaching al wandelend te doen. Het praat gemakkelijker.
Kevin “Çois” François
Kevin “Çois” François
23/01/2023
Zeer goeie ervaring bij Wim. Je voelt u onmiddellijk op je gemak tijdens het kennismakingsgesprek. Een goed luisterend oor en denkt out of the box samen met jou, voor een ideale oplossing voor je job.
Laura Cornelis
Laura Cornelis
20/12/2022
Ik ben heel goed begeleid door Wim. Hij heeft me heel goed geholpen in de zoektocht naar een nieuwe job dorp te peilen naar mijn interesses, kwaliteiten,...
Janara Cauwenberghs
Janara Cauwenberghs
05/12/2022
Zeer goede begeleiding, altijd bereikbaar voor het geval je extra vragen hebt of een afspraak wil maken. In mijn loopbaanbegeleiding heb ik uiteindelijk gekozen voor de zorg, en ook na deze keuze heeft Wim mij ondersteund in het vinden van een opleiding en nieuwe baan die bij mijn situatie passen. Ik kan hem ten zeerste aanraden!
Linda
Linda
31/10/2022
Wim heeft mij heel goed geholpen. Ik zou hem aan iedereen aanraden.
Britt Verdyck
Britt Verdyck
03/02/2022
Een zachte, ongedwongen aanpak, samen met je gedrevenheid en enthousiasme zorgde ervoor dat ik mijn grenzen kon verleggen en meer in mezelf en mijn competenties geloof. Bedankt voor al je geduld, tips en hulp.
Lotte Verfaillie
Lotte Verfaillie
31/01/2022
Ik sukkelde al een tijdje met een burn-out. Toen ik terug energie had om dit aan te pakken, kwam ik bij Wim terecht. Hij gaf me meteen een rustig en veilig gevoel. Hij luisterde naar mijn verhaal. De sessies zijn zeer flexibel. Ik mocht zelf aan geven hoe lang we zouden werken, waar ik wilde werken en wat ik belangrijk vind. Geen paniek, ook al zou je op die vragen geen antwoord weten, Wim geeft je meteen de juiste richting aan. Al na enkele sessies had ik het gevoel dat hij goed kende, dat hij goed wist wat er in me omging. De sessies zijn zeer concreet. Ik kon er meteen mee aan de slag. Ik voel dat ik sterker in mijn schoenen sta en vooruit kan. Een aanrader!
Bert Wastijn
Bert Wastijn
07/01/2022
Wil daagt me enorm uit. Bedankt!
Evi Van den Bossche
Evi Van den Bossche
07/01/2022
Top coach! Wim is heel aangenaam, geduldig en goed luisterend oor.
1Liene1
1Liene1
12/03/2021
Dankzij zijn positieve motivatie en doelgerichte aanpak heeft Wim me geleerd om meer vertrouwen te hebben in mezelf en mijn competenties. Ik dacht een 'onmogelijke klant' te zijn, maar ik had er nooit van durven dromen dat ik zo snel mijn weg zou vinden. M'n toekomst lacht me weer toe en dat is voornamelijk dankzij deze super-enthousiaste en empathische loopbaancoach. Bedankt Wim!!!!!!!!

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.