Outplacement

Better Life Coach Outplacement Begeleiding - Tijd voor verandering

Wat is outplacement?

Wat onderscheidt Better Life Coach van andere outplacementbureau’s?

Better Life Coach outplacement is een professionele activiteit van W8 Solutions bv, die als outplacementbureau Certo gecertificeerd is.

Bij de meeste outplacementbureau’s worden ontslagen medewerkers vrijwel altijd in groepssessies begeleid. Hierdoor is er vaak te weinig aandacht voor het individu, voor specifieke talenten en competenties. Better Life Coach doet outplacement vrijwel uitsluitend via individuele sessies. Net als bij loopbaancoaching focus ik op de sterktes van elke persoon, samen bepalen we van daaruit de meest geschikte functies en sectoren, en begeleid ik de medewerker persoonlijk bij elke stap in het sollicitatieproces. Ik ben trouwens ook actief als life coach, waardoor persoonlijke belemmeringen van mensen opgelost kunnen worden. Ik volgde tevens een opleiding rouwverwerking na jobverlies.

Better Life Coach is gespecialiseerd in outplacement voor middle en senior management, kaderpersoneel, professionals, directieleden. Ik was immers meer dan 30 jaar lang zelf actief als sales manager, commercieel manager, country manager, general manager en ondernemer. Bovendien ken ik de arbeidsmarkt zeer goed, via mijn voormalige functie als commercieel directeur bij een grote uitzendgroep, en via mijn opleiding als loopbaan- en outplacement coach

Better Life Coach Wim Agsteribbe - Coach Regio Gent

Hoe verloopt outplacement bij Better Life Coach?

We werken in vijf stappen aan je re-integratie op de arbeidsmarkt:

01.
Kennismaking en steun bij ontslag

Ontslag raakt mensen soms diep. Tijdens een kennismakingsgesprek staan we stil bij de emoties die het ontslag bij je oproept. We bekijken samen de redenen van het ontslag en bespreken je verwachtingen van outplacement. Daarna stellen we een programma op om je te begeleiden.

02.
Persoonlijke en professionele situatie

In een volgende stap luisteren we naar je persoonlijke geschiedenis. We leren je beter kennen zodat we onze aanpak op jou kunnen afstemmen. We staan stil bij je studiekeuzes en werkervaring.

03.
Profiel in kaart brengen

In een derde stap brengen we samen je competenties, kernkwaliteiten, drijfveren, waarden, wensen en expertise in kaart. Van daaruit kunnen we verder op zoek naar een geschikte job en werkomgeving.

04.
Loopbaanperspectieven en opmaken loopbaanplan

We vertalen je profiel naar soorten jobs, organisatievormen, sectoren en rollen die bij jou passen. Ook onderzoeken we of je netwerk je kan helpen bij het vinden van een nieuwe job. Misschien is een extra opleiding wel interessant? Ook daarbij staan we stil. We verkennen samen de arbeidsmarkt.

05.
5. Begeleiding van je zoektocht naar een nieuwe job

Heb je een nieuwe job op het oog? Dan helpen we je graag bij het opstellen, updaten of verfijnen van je cv en motivatiebrief. Je krijgt van ons tips over personal branding (jezelf promoten). Als je dat wil bereiden we samen het jobinterview voor en bekijken we wat nodig is om vlot te kunnen starten in je nieuwe job.

Better-Life-Coach-Outplacement-Begeleiding-Hulp-bij-jouw-cv

Is outplacement wettelijk verplicht?

In sommige gevallen is outplacement verplicht, maar het kan ook zijn dat je werkgever je voorstelt om op vrijwillige basis een outplacement-traject te volgen.

Wettelijk verplicht outplacement:

Binnen het wettelijk kader duurt een outplacement-traject maximaal 1 jaar of 60 begeleidingsuren.

Outplacement wegens medische overmacht duurt maximaal 3 maanden of 30 begeleidingsuren.

Vrijwillig outplacement:

In een aantal situaties kan de werkgever in overleg met de werknemer voorstellen om op vrijwillige basis een outplacement-traject te volgen. Hiervoor maken we een persoonlijk plan op in samenspraak met het bedrijf.

Wil je meer info over niet-wettelijk verplicht outplacement? Neem contact met mij op.

Goed om te weten:

Better Life Coach put uit een jarenlange expertise in uiteenlopende HR-domeinen: aanwerving, talentontwikkeling, talent management, leiderschap en change management.

Iedereen die outplacement volgt bij ons kan rekenen op een persoonlijke en respectvolle aanpak.

Wat kost een outplacementbegeleiding?

Als werkgever betaal je 1/12de van het wettelijk bepaalde brutojaarloon van je werknemer, met een minimum van 1800 euro en een maximum van 5500 euro. Werkte je werknemer deeltijds? Dan worden de maxima en minima proportioneel verminderd.

Je hebt wel het recht om 4 weken in te houden op de verbrekingsvergoeding van je werknemer.

Better Life Coach Outplacement Begeleiding - Hulp bij vinden van een nieuwe job
Johan Ghysels
Johan Ghysels
06/02/2024
Wim Agsteribbe is een uitstekende, intelligente en ervaren coach. Op een rustige, onderbouwde en respectvolle manier laat hij je tot sterke inzichten komen die de basis voor belangrijke wijzigingen in gedrag of attitude vormen. Zijn ervaring in het werkveld vormt een belangrijke extra voor de feedback en inzichten die hij geeft. Elke werknemer, werkgever of organisatie kan hier veel toegevoegde waarde uit halen.
Tristan Fransen
Tristan Fransen
28/01/2024
Wim is een aangename mens, communiceert duidelijk en is een goede coach. Ik voelde me op mijn gemak en kreeg waardevolle en kloppende inzichten waarmee ik verder kan.
sam martens
sam martens
21/12/2023
Wim heeft me enorm goed kunnen verder helpen. Ik heb samen met hem de functie die het meest bij me past gevonden. Ik mag ook met veel plezier zeggen dat ik deze functie nu ook beoefen. Dit is mede dankzij Wim die me geholpen heeft met mijn cv en motivatiebrief. @Wim, enorm bedankt voor alles!
Maryline Vaeremans
Maryline Vaeremans
09/11/2023
Ik heb Wim gecontacteerd een aantal maanden geleden na het starten van een nieuwe (en vrij zware) job om preventief te werken aan stressbestendigheid voor mijn mentale en vooral fysieke gezondheid te koesteren. Niet alleen is het mij gelukt om de tools die voor mij werken goed te implementeren en dat te blijven doen, ik heb ook veel zaken geleerd over communicatiemethodes en mezelf. Ik voel me nu zelfzekerder in mijn werk en privé leven en daar ben ik dankbaar voor.
Jelle Van Laere
Jelle Van Laere
18/09/2023
Wim gaf me goede tips om te solliciteren en bood hulp aan waar mogelijk. Tegelijk hebben een aantal gesprekken en oefeningen me meer inzicht in mijn eigen motivatoren kunnen geven. De loopbaanbegeleiding was een goed initiatief!
Matthias Coen
Matthias Coen
02/09/2023
zeker een aanrader om hier naar toe te komen. als je wat in de knoop zit en twijfelt over wat en hoe . Wim luistert volledig naar jouw verhaal en stuurt daarna bij en doet je op een andere manier nadenken . hier heb ik door de hulp van Wim gevonden wat ik wil doen . Nogmaals bedankt Wim
Nadine Bracke
Nadine Bracke
15/05/2023
Zeer tevreden over de loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach. Hij heeft heel wat levenservaring en levenswijsheid. Bovendien geeft hij zeer nuttige tips zodat je een betere visie krijgt op welke job het beste bij je past. Zeker en vast een aanrader voor al wie uitkijkt naar een nieuwe wending in de loopbaan.
Stefanie Claeys
Stefanie Claeys
20/04/2023
Aangename coaching. Aan de hand van verschillende oefeningen krijg je een beter zicht in wat jij belangrijk vind. Zet je aan tot nadenken, nieuwe inzichten. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Veel concrete tips. Een man met veel ervaring rond stress en burn-out. Dankjewel Wim.
ben roggeman
ben roggeman
05/03/2023
Hartelijk dank Wim voor het professioneel advies en de leerrijke samenwerking.
Sarah Schelstraete
Sarah Schelstraete
16/02/2023
Wim is een heel fijne coach. Hij is een heel waardevol klankbord en geeft me veel vertrouwen bij het starten van een nieuwe fase in mijn professioneel leven. Wim put voor de sessies uit zijn rijke levenservaring, gevarieerde loopbaan en een uitgebreide methodieken toolbox. Ik ben heel dankbaar voor de inzichten die onze gesprekken opleveren.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.