Loopbaanbegeleiding

"Kies een job die je graag doet en je moet nooit meer werken."

Confucius

Blijf niet vastzitten in iets waar je geen goesting meer in hebt.

Doelstelling van de loopbaanbegeleiding

De doelstelling van loopbaanbegeleiding is om jou een professionele ondersteuning te bieden bij het nemen van loopbaankeuzes en –beslissingen naar aanleiding van je loopbaanvraag. Tijdens de coaching sessies leer je jouw loopbaancompetenties ontdekken, versterken of ontwikkelen zodat je een beter inzicht verwerft in je (levens)loopbaan en bijgevolg een meer concrete visie op je toekomst krijgt.

Wie voor een hulpbehoevend familielid zorgt (beperking, ziekte, Alzheimer) kan via een coaching ‘loopbaan met zorg’ hulp krijgen om de combinatie mantelzorg met eigen werk/loopbaan, gezin en eigen tijd beter mogelijk te maken. Kijk op de pagina Loopbaan en mantelzorg.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-Gent 3

Herken je deze situaties?

Lees meer

Via loopbaancoaching gaan we samen op zoek naar:

Better Life Coach Loopbaanbegeleiding - Quote Pippi Langkous
Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding---Wat-bereiken-met-loopbaanbegeleiding
Ik help jou om meer voldoening en plezier te vinden in je huidige job, je te laten groeien in je huidige bedrijf of organisatie, of samen met jou je droomjob te vinden.

Tijdens de loopbaan coaching sessies bespreken, verbeteren, veranderen we:

Voldoening ontstaat door te doen waar je plezier in hebt, geluk te delen met anderen, en iets zinvols met je leven te doen. 5/7 van de week ben je bezig met je job.

Johan Ghysels
Johan Ghysels
06/02/2024
Wim Agsteribbe is een uitstekende, intelligente en ervaren coach. Op een rustige, onderbouwde en respectvolle manier laat hij je tot sterke inzichten komen die de basis voor belangrijke wijzigingen in gedrag of attitude vormen. Zijn ervaring in het werkveld vormt een belangrijke extra voor de feedback en inzichten die hij geeft. Elke werknemer, werkgever of organisatie kan hier veel toegevoegde waarde uit halen.
Tristan Fransen
Tristan Fransen
28/01/2024
Wim is een aangename mens, communiceert duidelijk en is een goede coach. Ik voelde me op mijn gemak en kreeg waardevolle en kloppende inzichten waarmee ik verder kan.
sam martens
sam martens
21/12/2023
Wim heeft me enorm goed kunnen verder helpen. Ik heb samen met hem de functie die het meest bij me past gevonden. Ik mag ook met veel plezier zeggen dat ik deze functie nu ook beoefen. Dit is mede dankzij Wim die me geholpen heeft met mijn cv en motivatiebrief. @Wim, enorm bedankt voor alles!
Maryline Vaeremans
Maryline Vaeremans
09/11/2023
Ik heb Wim gecontacteerd een aantal maanden geleden na het starten van een nieuwe (en vrij zware) job om preventief te werken aan stressbestendigheid voor mijn mentale en vooral fysieke gezondheid te koesteren. Niet alleen is het mij gelukt om de tools die voor mij werken goed te implementeren en dat te blijven doen, ik heb ook veel zaken geleerd over communicatiemethodes en mezelf. Ik voel me nu zelfzekerder in mijn werk en privé leven en daar ben ik dankbaar voor.
Jelle Van Laere
Jelle Van Laere
18/09/2023
Wim gaf me goede tips om te solliciteren en bood hulp aan waar mogelijk. Tegelijk hebben een aantal gesprekken en oefeningen me meer inzicht in mijn eigen motivatoren kunnen geven. De loopbaanbegeleiding was een goed initiatief!
Matthias Coen
Matthias Coen
02/09/2023
zeker een aanrader om hier naar toe te komen. als je wat in de knoop zit en twijfelt over wat en hoe . Wim luistert volledig naar jouw verhaal en stuurt daarna bij en doet je op een andere manier nadenken . hier heb ik door de hulp van Wim gevonden wat ik wil doen . Nogmaals bedankt Wim
Nadine Bracke
Nadine Bracke
15/05/2023
Zeer tevreden over de loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach. Hij heeft heel wat levenservaring en levenswijsheid. Bovendien geeft hij zeer nuttige tips zodat je een betere visie krijgt op welke job het beste bij je past. Zeker en vast een aanrader voor al wie uitkijkt naar een nieuwe wending in de loopbaan.
Stefanie Claeys
Stefanie Claeys
20/04/2023
Aangename coaching. Aan de hand van verschillende oefeningen krijg je een beter zicht in wat jij belangrijk vind. Zet je aan tot nadenken, nieuwe inzichten. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Veel concrete tips. Een man met veel ervaring rond stress en burn-out. Dankjewel Wim.
ben roggeman
ben roggeman
05/03/2023
Hartelijk dank Wim voor het professioneel advies en de leerrijke samenwerking.
Sarah Schelstraete
Sarah Schelstraete
16/02/2023
Wim is een heel fijne coach. Hij is een heel waardevol klankbord en geeft me veel vertrouwen bij het starten van een nieuwe fase in mijn professioneel leven. Wim put voor de sessies uit zijn rijke levenservaring, gevarieerde loopbaan en een uitgebreide methodieken toolbox. Ik ben heel dankbaar voor de inzichten die onze gesprekken opleveren.

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach?

Lees meer

Wat is kenmerkend voor de aanpak van Better Life Coach?

Wie ik ben

Kom meer te weten over wie ik ben op de pagina 'Over Mij'.

Authenthieke aanpak

Ik heb veel goesting om je daadwerkelijk te helpen via een authentieke en warme, maar ook uitdagende aanpak. Ik help je ontdekken welke enorme kracht er in je zit.

Resultaatgericht

We werken zeer resultaatsgericht naar jouw loopbaandoel. Ik gebruik o.m. het coaching GROW model als structuur en leidraad voor onze gesprekken. Zo voeren we onze gesprekken effectief en efficiënt.

Empathisch

Ik stel me empathisch op om jouw wensen goed te begrijpen, stel vragen en confronteer je soms, om zaken scherp te stellen, te verduidelijken of andere invalshoeken te bekijken. Ik doe dit alles met zorg en in vertrouwen.

Lees meer
Inspirerende oefeningen

We doen samen korte, inspirerende oefeningen om je te helpen betere keuzes te maken, zaken breder te bekijken. Ik gebruik enkel vragenlijsten of testen als je er echt iets aan hebt.

Concrete actiepunten

Tijdens elke sessie noteren we samen enkele kernwoorden, en stellen we samen actiepunten op waar je wil aan werken tegen de volgende sessie. Ik reik jou de juiste gereedschapjes aan, zodat je ook na de sessies zelf stappen durft ondernemen.

Ervaring

Door mijn achtergrond, kennis en jarenlange ervaring bespreek ik graag, indien van toepassing, thema’s zoals perfectionisme, signalen van burn-out, bore-out, heroriëntatie arbeidsmarkt, sollicitatietraining, conflicten op de werkvloer, team samenwerking, leiderschap.

Evaluatie

Ik krijg, tijdens en na afloop van jouw traject, graag jouw feedback hoe je mijn coaching hebt ervaren.

Loopbaanbegeleiding met of zonder VDAB loopbaancheques

Ofwel kan je de loopbaanbegeleiding betalen met loopbaancheques van VDAB, ofwel betaal je de sessies zelf.

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze voorwaarden voldoen :

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige, of je bent voorlopig technisch werkloos.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Alle info en bestelknop vind je op www.vdab.be/loopbaancheques

Je kan dit ook gebruiken voor coaching ‘loopbaan met zorg‘ (combinatie mantelzorg-werk-gezin-eigen tijd).

Met VDAB loopbaancheques

Indien je aan die voorwaarden voldoet, heb je recht op 2 loopbaancheques : de eerste voor 4 uur en een tweede voor 3 uur.

Je betaalt per cheque zelf slechts 45 €, alle andere kosten worden door VDAB gedragen (de reële waarde is 182 € per uur).

Better Life Coach is onderaannemer van het door VDAB erkend Loopbaancentrum En Route om te werken met loopbaancheques.

Zonder VDAB loopbaancheques

Indien je geen recht hebt op loopbaancheques, betaal je bij mij  als particulier 80 € per uur incl. BTW. Tarief voor bedrijven op aanvraag. 

Better Life Coach Loopbaanbegeleiding - Begeleiding bij loopbaankeuzes

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.