Loopbaanbegeleiding

"Kies een job die je graag doet en je moet nooit meer werken."

Confucius

Blijf niet vastzitten in iets waar je geen goesting meer in hebt.

Doelstelling van de loopbaanbegeleiding

De doelstelling van loopbaanbegeleiding is om jou een professionele ondersteuning te bieden bij het nemen van loopbaankeuzes en –beslissingen naar aanleiding van je loopbaanvraag. Tijdens de coaching sessies leer je jouw loopbaancompetenties ontdekken, versterken of ontwikkelen zodat je een beter inzicht verwerft in je (levens)loopbaan en bijgevolg een meer concrete visie op je toekomst krijgt.

Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding-Gent 3

Herken je deze situaties?

Lees meer

Via loopbaancoaching gaan we samen op zoek naar:

Better Life Coach Loopbaanbegeleiding - Quote Pippi Langkous
Better-Life-Coach-Loopbaanbegeleiding---Wat-bereiken-met-loopbaanbegeleiding
Ik help jou om meer voldoening en plezier te vinden in je huidige job, je te laten groeien in je huidige bedrijf of organisatie, of samen met jou je droomjob te vinden.

Tijdens de loopbaan coaching sessies bespreken, verbeteren, veranderen we:

Voldoening ontstaat door te doen waar je plezier in hebt, geluk te delen met anderen, en iets zinvols met je leven te doen. 5/7 van de week ben je bezig met je job.

Liesbeth De Muynck
Liesbeth De Muynck
26/01/2023
Als je met twijfels zit over welke coach je wilt nemen, Wim is iemand met veel ervaring en inzichten. Persoonlijk heb ik er heel veel aan gehad om de coaching al wandelend te doen. Het praat gemakkelijker.
Kevin “Çois” François
Kevin “Çois” François
23/01/2023
Zeer goeie ervaring bij Wim. Je voelt u onmiddellijk op je gemak tijdens het kennismakingsgesprek. Een goed luisterend oor en denkt out of the box samen met jou, voor een ideale oplossing voor je job.
Laura Cornelis
Laura Cornelis
20/12/2022
Ik ben heel goed begeleid door Wim. Hij heeft me heel goed geholpen in de zoektocht naar een nieuwe job dorp te peilen naar mijn interesses, kwaliteiten,...
Janara Cauwenberghs
Janara Cauwenberghs
05/12/2022
Zeer goede begeleiding, altijd bereikbaar voor het geval je extra vragen hebt of een afspraak wil maken. In mijn loopbaanbegeleiding heb ik uiteindelijk gekozen voor de zorg, en ook na deze keuze heeft Wim mij ondersteund in het vinden van een opleiding en nieuwe baan die bij mijn situatie passen. Ik kan hem ten zeerste aanraden!
Linda
Linda
31/10/2022
Wim heeft mij heel goed geholpen. Ik zou hem aan iedereen aanraden.
Britt Verdyck
Britt Verdyck
03/02/2022
Een zachte, ongedwongen aanpak, samen met je gedrevenheid en enthousiasme zorgde ervoor dat ik mijn grenzen kon verleggen en meer in mezelf en mijn competenties geloof. Bedankt voor al je geduld, tips en hulp.
Lotte Verfaillie
Lotte Verfaillie
31/01/2022
Ik sukkelde al een tijdje met een burn-out. Toen ik terug energie had om dit aan te pakken, kwam ik bij Wim terecht. Hij gaf me meteen een rustig en veilig gevoel. Hij luisterde naar mijn verhaal. De sessies zijn zeer flexibel. Ik mocht zelf aan geven hoe lang we zouden werken, waar ik wilde werken en wat ik belangrijk vind. Geen paniek, ook al zou je op die vragen geen antwoord weten, Wim geeft je meteen de juiste richting aan. Al na enkele sessies had ik het gevoel dat hij goed kende, dat hij goed wist wat er in me omging. De sessies zijn zeer concreet. Ik kon er meteen mee aan de slag. Ik voel dat ik sterker in mijn schoenen sta en vooruit kan. Een aanrader!
Bert Wastijn
Bert Wastijn
07/01/2022
Wil daagt me enorm uit. Bedankt!
Evi Van den Bossche
Evi Van den Bossche
07/01/2022
Top coach! Wim is heel aangenaam, geduldig en goed luisterend oor.
1Liene1
1Liene1
12/03/2021
Dankzij zijn positieve motivatie en doelgerichte aanpak heeft Wim me geleerd om meer vertrouwen te hebben in mezelf en mijn competenties. Ik dacht een 'onmogelijke klant' te zijn, maar ik had er nooit van durven dromen dat ik zo snel mijn weg zou vinden. M'n toekomst lacht me weer toe en dat is voornamelijk dankzij deze super-enthousiaste en empathische loopbaancoach. Bedankt Wim!!!!!!!!

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach?

Lees meer

Wat is kenmerkend voor de aanpak van Better Life Coach?

Wie ik ben

Kom meer te weten over wie ik ben op de pagina 'Over Mij'.

Authenthieke aanpak

Ik heb veel goesting om je daadwerkelijk te helpen via een authentieke en warme, maar ook uitdagende aanpak. Ik help je ontdekken welke enorme kracht er in je zit.

Resultaatgericht

We werken zeer resultaatsgericht naar jouw loopbaandoel. Ik gebruik o.m. het coaching GROW model als structuur en leidraad voor onze gesprekken. Zo voeren we onze gesprekken effectief en efficiënt.

Empathisch

Ik stel me empathisch op om jouw wensen goed te begrijpen, stel vragen en confronteer je soms, om zaken scherp te stellen, te verduidelijken of andere invalshoeken te bekijken. Ik doe dit alles met zorg en in vertrouwen.

Lees meer
Inspirerende oefeningen

We doen samen korte, inspirerende oefeningen om je te helpen betere keuzes te maken, zaken breder te bekijken. Ik gebruik enkel vragenlijsten of testen als je er echt iets aan hebt.

Concrete actiepunten

Tijdens elke sessie noteren we samen enkele kernwoorden, en stellen we samen actiepunten op waar je wil aan werken tegen de volgende sessie. Ik reik jou de juiste gereedschapjes aan, zodat je ook na de sessies zelf stappen durft ondernemen.

Ervaring

Door mijn achtergrond, kennis en jarenlange ervaring bespreek ik graag, indien van toepassing, thema’s zoals perfectionisme, signalen van burn-out, bore-out, heroriëntatie arbeidsmarkt, sollicitatietraining, conflicten op de werkvloer, team samenwerking, leiderschap.

Evaluatie

Ik krijg, tijdens en na afloop van jouw traject, graag jouw feedback hoe je mijn coaching hebt ervaren.

Loopbaanbegeleiding met of zonder VDAB loopbaancheques

Ofwel kan je de loopbaanbegeleiding betalen met loopbaancheques van VDAB, ofwel betaal je de sessies zelf.

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze voorwaarden voldoen :

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige, of je bent voorlopig technisch werkloos.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

Alle info en bestelknop vind je op www.vdab.be/loopbaancheques. Het kan tot 14 dagen duren vooraleer je van VDAB goedkeuring van je aanvraag ontvangt.

Met VDAB loopbaancheques

Indien je aan die voorwaarden voldoet, heb je recht op 2 loopbaancheques : de eerste voor 4 uur en een tweede voor 3 uur.

Je betaalt per cheque zelf slechts 40 €, alle andere kosten worden door VDAB gedragen (de reële waarde is 169 € per uur).

Nadien heb je nog recht op 1 uur follow up.

Better Life Coach is onderaannemer van het door VDAB erkend Loopbaancentrum En Route om te werken met loopbaancheques.

Zonder VDAB loopbaancheques

Indien je geen recht hebt op loopbaancheques, kan ik je een aantrekkelijk pakket aanbieden van 4, 6 of 8 uur.

Better Life Coach Loopbaanbegeleiding - Begeleiding bij loopbaankeuzes

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.