Life Coaching

Wanneer is life coaching iets voor jou?

Better Life Coach Life Coaching Quote Mentale Ingesteldheid
Je mentale ingesteldheid, hoe je je voelt, hoe jij je omgeving ervaart, beïnvloedt alles wat je doet. Ben je in een negatieve bui, dan doe je soms zaken die niet echt bij jou passen, en waar je later spijt van hebt.

Herken je dit?

Dankzij life coaching maak je komaf met negatieve gevoelens:

Dit zijn normale menselijke gevoelens die we allemaal wel eens hebben. Er zijn talloze kleine techniekjes, en gereedschappen binnen jouw vaardigheden en talenten, die je dagelijks kan gebruiken om ermee om te gaan en ze te overwinnen. 

Lees ook: Wat is life coaching?

Better-Life-Coach-Life-Coaching-Persoonlijke-Groei
Als life coach help ik je jouw gereedschapskist, met je talenten en vaardigheden, te gebruiken en te verruimen. Op die manier ervaar je in je dagelijkse leven terug plezier en voldoening.
Better-Life-Coach-Life-Coaching-Goesting+Talenten+Vaardigheden-Ontdekken
Hoe komt het toch dat we, terwijl we in een wereld leven met eindeloze mogelijkheden, soms heel weinig voldoening vinden in wat we dagelijks doen ? Vaak heeft dit te maken met de manier waarop we ons iets tot doel stellen, en het wereldje dat we zelf in ons hoofd creëren.

Life coaching geeft goesting!

Goesting = Flow

Als je iets graag doet...

Als je je goesting, talenten en vaardigheden kan gebruiken in je werk en in je leven, beleef je deugddoende momenten. Zo geraak je in een flow. Een flow ontstaat als dit alles mooi in balans is, want als iets te makkelijk is geraak je verveeld, en als iets te moeilijk is krijg je stress of faalangst.

Als je een uitdaging krijgt die je aankan, als je intrinsiek gemotiveerd bent, dan kan jij doorgaan waar anderen allang afgehaakt hebben. Je beleeft flow, gedrevenheid, plezier en voldoening.

De vraag is dus :

  • wat motiveert jou écht ?
  • waar ben je bang van ?
  • hoe komt het toch dat je voor sommige zaken een ongebreideld enthousiasme hebt, en voor andere geen enkele zin ?
  • wat wil je veranderen, of hoe kan je leren accepteren wat er is, en anders gaan denken over waar je last van hebt ?
  • welke “kregeltjes” (*) wil je kwijt?

Het is fantastisch om grootse doelen te hebben. Maar laat jouw geluk niet enkel afhangen van het realiseren van deze doelen. Het is zoveel fijner om elke dag dat je naar die doelen op weg bent, te kunnen genieten van alles wat je doet en meemaakt. De kracht die je dan ervaart, zal ervoor zorgen dat je je doelen makkelijker kunt bereiken.

Wat is kenmerkend voor de aanpak van Better Life Coach?

Wie ik ben

Kom meer te weten over wie ik ben op de pagina 'Over Mij'.

Authenthieke aanpak

Ik heb veel goesting om je daadwerkelijk te helpen via een authentieke en warme, maar ook uitdagende aanpak. Ik help je ontdekken welke enorme kracht er in je zit.

Resultaatsgericht

We werken zeer resultaatsgericht naar jouw doel. Ik gebruik o.m. het coaching GROW model als structuur en leidraad voor onze gesprekken. Zo voeren we onze gesprekken effectief en efficiënt.

Empathisch

Ik stel me empathisch op om jouw wensen goed te begrijpen, stel vragen en confronteer je soms, om zaken scherp te stellen, te verduidelijken of andere invalshoeken te bekijken. Ik doe dit alles met zorg en in vertrouwen.

Lees meer
Inspirerende oefeningen

We doen samen korte, inspirerende oefeningen om je te helpen betere keuzes te maken, zaken breder te bekijken. Ik gebruik enkel vragenlijsten of testen als je er echt iets aan hebt.

Concrete actiepunten

Tijdens elke sessie noteren we samen enkele kernwoorden, en stellen we samen actiepunten op waar je wil aan werken tegen de volgende sessie. Ik reik jou de juiste tools aan, zodat je ook na de sessies zelf stappen durft ondernemen.

Coaching

Coaching is iets anders dan therapie. Indien je therapie wenst, verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde therapeut.

Evaluatie

Ik krijg, tijdens en na afloop van jouw traject, graag jouw feedback hoe je mijn coaching hebt ervaren.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.