Life Coaching

Wanneer is life coaching iets voor jou?

Better Life Coach Life Coaching Quote Mentale Ingesteldheid
Je mentale ingesteldheid, hoe je je voelt, hoe jij je omgeving ervaart, beïnvloedt alles wat je doet. Ben je in een negatieve bui, dan doe je soms zaken die niet echt bij jou passen, en waar je later spijt van hebt.

Herken je dit?

Dankzij life coaching maak je komaf met negatieve gevoelens:

Dit zijn normale menselijke gevoelens die we allemaal wel eens hebben. Er zijn talloze kleine techniekjes, en gereedschappen binnen jouw vaardigheden en talenten, die je dagelijks kan gebruiken om ermee om te gaan en ze te overwinnen. 

Lees ook: Wat is life coaching?

Als coach kan ik je gevoelens en patronen helpen veranderen, maar ik ben geen therapeut. Voor psychische problemen kan je deze website raadplegen.

Better-Life-Coach-Life-Coaching-Persoonlijke-Groei
Als life coach help ik je jouw gereedschapskist, met je talenten en vaardigheden, te gebruiken en te verruimen. Op die manier ervaar je in je dagelijkse leven terug plezier en voldoening.
Better-Life-Coach-Life-Coaching-Goesting+Talenten+Vaardigheden-Ontdekken
Hoe komt het toch dat we, terwijl we in een wereld leven met eindeloze mogelijkheden, soms heel weinig voldoening vinden in wat we dagelijks doen ? Vaak heeft dit te maken met de manier waarop we ons iets tot doel stellen, en het wereldje dat we zelf in ons hoofd creëren.

Life coaching geeft goesting!

Goesting = Flow

Als je iets graag doet...

Als je je goesting, talenten en vaardigheden kan gebruiken in je werk en in je leven, beleef je deugddoende momenten. Zo geraak je in een flow. Een flow ontstaat als dit alles mooi in balans is, want als iets te makkelijk is geraak je verveeld, en als iets te moeilijk is krijg je stress of faalangst.

Als je een uitdaging krijgt die je aankan, als je intrinsiek gemotiveerd bent, dan kan jij doorgaan waar anderen allang afgehaakt hebben. Je beleeft flow, gedrevenheid, plezier en voldoening.

De vraag is dus :

  • wat motiveert jou écht ?
  • waar ben je bang van ?
  • hoe komt het toch dat je voor sommige zaken een ongebreideld enthousiasme hebt, en voor andere geen enkele zin ?
  • wat wil je veranderen, of hoe kan je leren accepteren wat er is, en anders gaan denken over waar je last van hebt ?
  • welke “kregeltjes” (*) wil je kwijt?

Het is fantastisch om grootse doelen te hebben. Maar laat jouw geluk niet enkel afhangen van het realiseren van deze doelen. Het is zoveel fijner om elke dag dat je naar die doelen op weg bent, te kunnen genieten van alles wat je doet en meemaakt. De kracht die je dan ervaart, zal ervoor zorgen dat je je doelen makkelijker kunt bereiken.

Wat is kenmerkend voor de aanpak van Better Life Coach?

Wie ik ben

Kom meer te weten over wie ik ben op de pagina 'Over Mij'.

Authenthieke aanpak

Ik heb veel goesting om je daadwerkelijk te helpen via een authentieke en warme, maar ook uitdagende aanpak. Ik help je ontdekken welke enorme kracht er in je zit.

Resultaatsgericht

We werken zeer resultaatsgericht naar jouw doel. Ik gebruik o.m. het coaching GROW model als structuur en leidraad voor onze gesprekken. Zo voeren we onze gesprekken effectief en efficiënt.

Empathisch

Ik stel me empathisch op om jouw wensen goed te begrijpen, stel vragen en confronteer je soms, om zaken scherp te stellen, te verduidelijken of andere invalshoeken te bekijken. Ik doe dit alles met zorg en in vertrouwen.

Lees meer
Inspirerende oefeningen

We doen samen korte, inspirerende oefeningen om je te helpen betere keuzes te maken, zaken breder te bekijken. Ik gebruik enkel vragenlijsten of testen als je er echt iets aan hebt.

Concrete actiepunten

Tijdens elke sessie noteren we samen enkele kernwoorden, en stellen we samen actiepunten op waar je wil aan werken tegen de volgende sessie. Ik reik jou de juiste tools aan, zodat je ook na de sessies zelf stappen durft ondernemen.

Coaching

Coaching is iets anders dan therapie. Indien je therapie wenst, verwijs ik je graag door naar een gespecialiseerde therapeut.

Evaluatie

Ik krijg, tijdens en na afloop van jouw traject, graag jouw feedback hoe je mijn coaching hebt ervaren.

Johan Ghysels
Johan Ghysels
06/02/2024
Wim Agsteribbe is een uitstekende, intelligente en ervaren coach. Op een rustige, onderbouwde en respectvolle manier laat hij je tot sterke inzichten komen die de basis voor belangrijke wijzigingen in gedrag of attitude vormen. Zijn ervaring in het werkveld vormt een belangrijke extra voor de feedback en inzichten die hij geeft. Elke werknemer, werkgever of organisatie kan hier veel toegevoegde waarde uit halen.
Tristan Fransen
Tristan Fransen
28/01/2024
Wim is een aangename mens, communiceert duidelijk en is een goede coach. Ik voelde me op mijn gemak en kreeg waardevolle en kloppende inzichten waarmee ik verder kan.
sam martens
sam martens
21/12/2023
Wim heeft me enorm goed kunnen verder helpen. Ik heb samen met hem de functie die het meest bij me past gevonden. Ik mag ook met veel plezier zeggen dat ik deze functie nu ook beoefen. Dit is mede dankzij Wim die me geholpen heeft met mijn cv en motivatiebrief. @Wim, enorm bedankt voor alles!
Maryline Vaeremans
Maryline Vaeremans
09/11/2023
Ik heb Wim gecontacteerd een aantal maanden geleden na het starten van een nieuwe (en vrij zware) job om preventief te werken aan stressbestendigheid voor mijn mentale en vooral fysieke gezondheid te koesteren. Niet alleen is het mij gelukt om de tools die voor mij werken goed te implementeren en dat te blijven doen, ik heb ook veel zaken geleerd over communicatiemethodes en mezelf. Ik voel me nu zelfzekerder in mijn werk en privé leven en daar ben ik dankbaar voor.
Jelle Van Laere
Jelle Van Laere
18/09/2023
Wim gaf me goede tips om te solliciteren en bood hulp aan waar mogelijk. Tegelijk hebben een aantal gesprekken en oefeningen me meer inzicht in mijn eigen motivatoren kunnen geven. De loopbaanbegeleiding was een goed initiatief!
Matthias Coen
Matthias Coen
02/09/2023
zeker een aanrader om hier naar toe te komen. als je wat in de knoop zit en twijfelt over wat en hoe . Wim luistert volledig naar jouw verhaal en stuurt daarna bij en doet je op een andere manier nadenken . hier heb ik door de hulp van Wim gevonden wat ik wil doen . Nogmaals bedankt Wim
Nadine Bracke
Nadine Bracke
15/05/2023
Zeer tevreden over de loopbaanbegeleiding bij Better Life Coach. Hij heeft heel wat levenservaring en levenswijsheid. Bovendien geeft hij zeer nuttige tips zodat je een betere visie krijgt op welke job het beste bij je past. Zeker en vast een aanrader voor al wie uitkijkt naar een nieuwe wending in de loopbaan.
Stefanie Claeys
Stefanie Claeys
20/04/2023
Aangename coaching. Aan de hand van verschillende oefeningen krijg je een beter zicht in wat jij belangrijk vind. Zet je aan tot nadenken, nieuwe inzichten. Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Veel concrete tips. Een man met veel ervaring rond stress en burn-out. Dankjewel Wim.
ben roggeman
ben roggeman
05/03/2023
Hartelijk dank Wim voor het professioneel advies en de leerrijke samenwerking.
Sarah Schelstraete
Sarah Schelstraete
16/02/2023
Wim is een heel fijne coach. Hij is een heel waardevol klankbord en geeft me veel vertrouwen bij het starten van een nieuwe fase in mijn professioneel leven. Wim put voor de sessies uit zijn rijke levenservaring, gevarieerde loopbaan en een uitgebreide methodieken toolbox. Ik ben heel dankbaar voor de inzichten die onze gesprekken opleveren.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.