Life Coach in Gent

Waarom een life coach?

Een life coach kan je helpen wanneer je ergens op vastloopt. In de loop van je leven heb je soms het gevoel dat je slecht in je vel zit. Je voelt je niet gelukkig. Je wil er iets aan doen, maar weet niet hoe.  

Als life coach help ik je om jouw belemmeringen weg te nemen, jezelf te ontplooien, jou te motiveren om tot actie over te gaan, en gelukkiger te worden.

Een life coach helpt je richting te bepalen

Of misschien ben je op een keerpunt in je leven gekomen, en wil je hulp om nu eindelijk de juiste richting te kiezen.

Als life coach help ik je om mogelijkheden waar je misschien zelf niet aan dacht te exploreren, en om de juiste keuzes maken.

Ik ben ook business coach, wie een zelfstandige zaak wil starten in hoofd- of bijberoep, wil zijn onderneming verder wil uitbouwen, kan eveneens bij mij terecht. Zie business coaching.

Wat is een life coach?

De beste life coaches hebben zelf maturiteit, hebben levenservaring en werkervaring. Ze volgden een professionele opleiding tot coach. Ze zijn heel sterk in luisteren naar hun klanten, hen nieuwe inzichten geven, hen motiveren en steunen, hen uitdagen en confronteren waar nodig, hen tot actie aanzetten, en hen helpen doelen te bereiken en gelukkiger te worden. Ze gaan doelgericht tewerk, om jou daadwerkelijk te helpen.

Je hebt voor life coaching meestal geen psycholoog nodig. Een psycholoog is bijvoorbeeld wel geschikt om je te helpen trauma’s uit het verleden te verwerken, of psychische problemen te helpen aanpakken. Als life coach heb ik hier ook aandacht voor, maar focus vooral op de positieve zaken die je vooruit helpen, en die tot oplossingen en vaak nieuwe wegen leiden.

Better Life Coach Life Coaching Wat Is Een Life Coach

Ik ben 59 jaar, heb al deze ervaringen en competenties om jou te helpen. Ik volgde tal van opleidingen om professioneel te kunnen coachen, zie mijn diploma’s. De beste manier om te weten of ik voor jou de beste coach zou zijn, is een gratis kennismakingsgesprek aan te vragen. Ik luister naar jouw noden en wensen, vertel je hoe ik tewerk ga, en je merkt gauw of er een klik met mij is. Ik geef mensen heel veel vertrouwen, in zichzelf en in mij als coach.

Wat doet een life coach?

Een life coach houdt jou een spiegel voor, laat je anders kijken naar de zaken die jou belemmeren. Een life coach leert je jezelf ontplooien, talenten ontdekken, positief in het leven staan, doelen stellen, en je motiveren om die te bereiken. We doen geen blabla sessies, maar werken heel concreet rond de punten die je wil aanpakken. Oplossingsgericht. Concreet. Stimulerend. Via allerlei werkvormen, via gesprekken, beelden, tekeningen, plannen, oefeningen, interactie. Je krijgt er weer energie van, gaat geloven in je toekomst die we samen exploreren en vorm geven.

Indien je iets nieuws wil leren, kan ik je ook advies geven welke opleidingen hiervoor bestaan, zowel korte opleidingen van enkele dagen, als een heel semester of schooljaar. In avondonderwijs, in dagonderwijs, digitaal, gratis of betalend. Ik kan je ook een attest geven waarmee je opleidingscheques kan aanvragen bij de Vlaamse overheid, tot 250 € per jaar, om de inschrijvingskost van je lessen mee te betalen.

Ik heb respect voor je cultuur en levensovertuiging, ik hielp ook al heel wat mensen met een migratie achtergrond, of vluchtelingen die hier een nieuw leven opbouwen. Ik help jong en oud, man of vrouw of X.

Wat houdt life coaching in?

Life coaching is de beste ondersteuning die je kan krijgen, om op korte tijd jezelf te herontdekken, in jezelf en je toekomst te geloven, en gelukkiger te worden. Het is geen therapie, maar een professionele begeleiding om jouw doelen te verwezenlijken die we samen bepalen. Wellicht ontdekken we samen perspectieven die je zelf nooit voor mogelijk hield.

Sommige van mijn klanten contacteren me op het moment dat ze ziek zijn, en hun leven of werk niet meer zien zitten. Ik help je uit die tunnel te geraken. Ik ben ook stress- en burnout coach, maar ben geen psycholoog. Ik ben vooral gericht op oplossingen zoeken die voor jou haalbaar zijn, en waarmee je je leven of werk kunt veranderen.

Hoe werkt life coaching?

Better-Life-Coach-Life-Coaching-Hoe-Werkt-Life-Coaching

Life coaching is geen therapie, maar een vorm van professionele begeleiding om jou stap voor stap te helpen om jouw problemen aan te pakken die je ervaart in je leven, werk, in je vriendenkring, met je gezin of alleen. Of om nieuwe mogelijkheden te exploreren waar je zelf niet eens aan dacht.

De begeleiding gebeurt heel gestructureerd, maar in jouw gewenste tempo. Misschien zijn een drietal sessies voldoende, misschien wil je een langere begeleiding. De kern is dat je iets wil veranderen, maar niet goed weet hoe dat te bereiken, en daar hulp voor wil. Ik ben heel goed in je motiveren en tot actie aanzetten.

Wat kost life coaching?

Dat hangt ervan af wat je noden en wensen zijn, en hoelang de begeleiding zal duren. We zullen dat samen bespreken tijdens een gratis kennismakingsgesprek. Je hoeft geen contract te tekenen met een minimum aantal uren begeleiding, het staat je vrij om op het einde van elke sessie te beslissen, of je nog een volgende sessie met mij wil. En in 99% is dat inderdaad het geval.

Wat is het verschil met loopbaanbegeleiding?

Indien je voornamelijk hulp wil in het zoeken naar een geschikte job, je work/life balance wil verbeteren, conflicten wil oplossen op je werk, dan kan je bij mij loopbaanbegeleiding in plaats van life coaching volgen. Uiteraard komen persoonlijke vragen en belemmering ook wel aan bod tijdens loopbaanbegeleiding, maar het belangrijkste doel is dat je iets ivm een job wenst: je bent werkloos en weet niet welke jobs voor jou geschikt zijn, je bent uitgekeken op je huidige job en weet niet welke andere job je zou kunnen doen, of je wil niet veranderen van job, maar hebt hulp nodig om problemen op je werk op te lossen, zoals pesten door collega’s, conflicten met je baas, zaken moeten doen die je niet wil, ongewenste intimiteiten, enz.

Voor loopbaanbegeleiding kan je, indien je momenteel vast of tijdelijk werk hebt, wellicht gebruik maken van VDAB loopbaancheques, subsidies van de overheid. Meer info over VDAB loopbaancheques kan je hier raadplegen. Indien je vooral begeleiding wil voor persoonlijke problemen of vragen, die niets met je werk te maken hebben, dan kan je bij mij life coaching volgen, daarvoor bestaan helaas geen subsidies.

Waar kan ik life coaching volgen?

We kunnen een locatie afspreken eender waar in Oost-Vlaanderen, hier zie je waar ik hiervoor een ruimte kan huren. Het kan ook in mijn thuiskantoor in Gent, maar ik verplaats me eigenlijk overal waar jij woont. En het kan ook digitaal uiteraard, vaak doen we een combinatie van live meetings in een coachingruimte, en tussendoor eens digitaal. Ook heel zinvol en in trek is wandelcoaching. Het is bewezen dat mensen in de natuur vrijer kunnen praten over hun problemen, en tot rust kunnen komen, terwijl we al wandelend de aanpak bespreken. We kiezen dan een natuurgebied in jouw buurt. Hier vind je me meer info over wandelcoaching.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.