Stilstaan bij wat er echt toe doet in het leven

Deze uitspraak van een man, een papa, in een krantenartikel van journalist Jef Poppelmonde in De Standaard afgelopen weekend, heeft me erg getroffen. Ik kan je de lectuur van het volledige artikel warm aanbevelen !

Stilstaan bij het nu

Corona heeft ons leven tijdens de lockdown vertraagd of tot stilstand gebracht. Veel mensen werden gedwongen om van thuis te werken, de kinderen konden niet naar school. Het was voor velen een lastige periode. Heb je het lastig met telewerken? Hier vind je heel wat nuttige tips i.v.m. telewerken. Echt de moeite.

Voor tal van anderen was de coronacrisis een echte eye-opener. Eindelijk was je meer tijd bij je gezin, je hoefde niet meer urenlang in de files te staan, kon dingen doen waar je anders nooit de tijd voor vond,…

De sprong naar verandering

Zoals je in het artikel van De Standaard kan lezen, zijn veel mensen beginnen nadenken: moet ik wel zo hard werken, is het dit allemaal wel waard, moet ik niet meer genieten van het leven, van mijn kinderen, mijn relatie?

De 3 geïnterviewden durfden de stap zetten, en beslisten minder hard te gaan werken of een andere job te kiezen. Ik merk echter bij veel klanten die life coaching of loopbaanbegeleiding bij mij volgen, dat dit niet altijd zo evident is.

Er is soms gebrek aan zelfvertrouwen en durf om zo’n stap te zetten, anderen weten niet altijd goed welke andere job hen zou liggen, nog anderen vinden dat ze de goed betaalde ‘gouden kooi’ waarin ze zitten, toch niet zomaar kunnen verlaten.

Better-Life-Coach-thuiswerken-telewerken2

Life coaching helpt je deze stap te zetten

Je bedrijf verlaten is ook niet altijd nodig, een diepgaand en open gesprek met je leidinggevende, met HR, kan perspectieven bieden op minder stresserende taken, betere werkuren, combinatie thuiswerk en kantoorwerk, enz.

Vaak zit het ook tussen de oren, dus: positiever naar uitdagingen kijken, haalbare doelen stellen, leren genieten van het behalen van successen, echt leren ontspannen in plaats van de werkmails of social media continu te bekijken, zijn heel erg helpende oplossingen.

Daarover gaat life coaching. Veel meer nog dan loopbaanbegeleiding is life coaching, een bijzonder verhelderend en steungevend traject waarmee je je grote levensvragen gaat exploreren en beantwoorden. Je ontdekt misschien kanten van jezelf die je niet voor mogelijk achtte, je wordt gemotiveerd en gestimuleerd om je dromen en wensen om te zetten in concrete daden.

Geprikkeld om meer te weten over life coaching? Lees verder op mijn website. Vraag een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Voel je een klik met mij, dan begeleid ik je graag op deze stimulerende reis.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.

Een bericht ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt?