Slapen als een roos

 

De foto hiernaast is Viggo
Viggo is mijn derde kleinkind, mijn petekind.

Zorgeloos, met veel liefde omringd.
Hij slaapt als een roos. 

En jij ?

 

1 op 5 mensen heeft structurele slaapproblemen. Velen denken dat er niets aan te doen valt, en accepteren het dan maar. Anderen gebruiken slaappillen, in steeds hogere dosissen, omdat het verslavend werkt. 

De beste manier om je slaapproblemen op te lossen, is echter op zoek gaan naar de oorzaken, en daar iets fundamenteels aan doen. 

slapen als een roos

De oorzaak van slaapproblemen aanpakken

In mijn vorig blogartikel had ik het al over slaapproblemen en  mogelijke oorzaken, en gaf ik een aantal tips.
Test je kennis over slapen via de
QUIZ, zo leer je alvast enkele praktische zaken die je kunnen helpen om beter te slapen.

De belangrijkste redenen waarom veel mensen slaapproblemen ervaren, had ik vorige keer ook al aangegeven :

Het lijstje kan eindeloos verder aangevuld worden met zaken waarvan of waardoor je wakker ligt :

De kunst van beter slapen

De kunst van beter slapen zit meestal in het aanpakken van bovenstaande problemen. Stap voor stap. Niet alles tegelijk. 

Als je met deze zaken worstelt, en het gevoel hebt dat je er alleen voor staat om deze problemen aan te pakken, dan kan je bij Better Life Coach hier professionele hulp voor krijgen.

Coaching van slaapproblemen

Als je teveel stress hebt, leer ik je eerst ontspannen met ademhalings- en mindfulness oefeningen, of gaan we samen na waar jij ontspanning kan door vinden. En hoe je  vaker kunt ontspannen.

Dan overlopen we welke praktische zaken je zelf kunt doen om een optimale slaaproutine en -omgeving te creëren. We lossen enkele misverstanden op over beter slapen.

Vervolgens zoeken we vooral naar de mentale, emotionele en lichamelijke oorzaken van je slaapproblemen, en gaan we die een voor een aanpakken.

Ik werk heel pragmatisch en persoonlijk, geen oeverloze gesprekken, maar stap voor stap : ontspannen, herbronnen, veranderen, fundamentele keuzes maken, problemen zelf leren oplossen. Ik ben gericht op actie en op resultaten. Mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als manager staan hiervoor garant, mijn vele opleidingen en mijn ervaring als coach zorgen voor professionele begeleiding. Mijn leeftijd voor maturiteit, geduld, vertrouwen. Mijn enthousiasme zal aanstekelijk werken. Kijk eens naar getuigenissen van andere mensen die ik hielp.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.

Een bericht ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt?