Minder last van stress in je werk en leven.

Als stress- en burn-out coach en als life coach vragen mensen me vaak tips hoe ze beter kunnen leren omgaan met stress. Velen hebben zowel lichamelijke als mentale klachten die veroorzaakt worden door teveel stress. In dit artikel lees je meer over het herkennen van stress en hoe je er mee leert omgaan.

Wanneer heb je te veel stress?

Op zich is een beetje stress niet slecht, het zorgt ervoor dat we taken tijdig afgewerkt krijgen, een beetje druk is soms nodig om je in beweging te zetten of om een deadline te halen.

Maar als we teveel druk ervaren, gaat ons lichaam automatisch cortisol aanmaken, het stresshormoon. Eigenlijk is dit ons afweermechanisme, ons oerinstinct: als onze voorouders als oermens in gevaar waren, nam hun automatische piloot over (en die hebben we nog steeds). Er bestaan drie mogelijke reacties op gevaar: op de vlucht slaan, bevriezen van angst of je er tegen verzetten en verdedigen.

Better Life Coach omgaan met stress

We hebben de aanmaak van het stresshormoon dus niet echt in de hand, het is een aangeboren reflex bij gevaar of zware druk. Het stresshormoon beschermt ons, doet ons actie ondernemen. Maar vaak en veel stress ervaren, kan leiden tot fysieke en mentale klachten zoals een gevoel van druk op de borststreek, hartkloppingen, hoofdpijn, piekeren, angst, zweten, fouten maken enz.

Wie veel stress ervaart, en er minder last wil van hebben, kan heel wat zaken doen. Via life coaching begeleid ik je bij deze oplossingen. Ik volgde een gecertificeerde opleiding tot stress- en burnout coach, en hanteer wetenschappelijk onderbouwde en vaak bewezen methodes.

Stress bij jezelf herkennen

Wie ben je? Wat zijn je klachten? Hoe ontspan je?

Vooraleer we aan structurele oplossingen gaan werken om minder stress te ervaren, gaan we samen in kaart brengen welke lichamelijke en mentale klachten je hebt, en gaan we leren om meer te ontspannen. Stressklachten zullen afnemen als je vaker en beter ontspant.

Stress en slapen

Ga eens na, slaap je wel goed?

Als je veel stress ervaart, is de kans groot dat je minder goed slaapt. Maar ook andersom kan het zijn dat je je door structurele slaapproblemen continu moe voelt, en daardoor bij het minste geïrriteerd of gestresseerd geraakt, of gewoon te weinig energie hebt om met uitdagingen om te gaan.

In de slaaptraining die ik geef leer je je slaappatroon in kaart brengen, de vicieuze cirkel doorbreken, en werken aan oplossingen die je helpen om beter te slapen.

Stress en relaties

Wat doe je en hoe doet je het? Wat veroorzaakt bij jou stress? Wie wil je zijn? Ben je voortdurend mensen in je omgeving aan het pleasen? Hoe bespreek je te hoge werkdruk met je leidinggevende?

Hierbij ga je de relaties aanpassen die je hebt op de werkvloer of met externen. Sommige samenwerkingen leveren nu eenmaal meer resultaat op dan anderen. Door middel van relationele jobcrafting ga je met de juiste mensen samenwerken en minder energie steken in samenwerkingen die weinig opleveren.

Leren omgaan met stress in je werk en leven

Als life-, loopbaan-, stress- en burnout coach bied ik je een 360° methode om je keuzes in je leven en werk helder te krijgen. Via inzicht en training leer je je veerkracht vergroten.

Ervaar je vooral veel stress op je werk ? Ik help je om je eigen manier van werken te verbeteren, minder perfectionistisch te zijn, positiever naar de kansen te kijken die je krijgt, en om met je leidinggevende te praten over de werkdruk en taakverdeling. Of om een andere job of bedrijfscultuur te zoeken die beter bij je past.

Stress kan echter ook in je privéleven voor komen. Soms veroorzaakt door financiële of gezondheidsproblemen, soms door vertroebelde relaties, trauma’s uit het verleden, uitgedaagd worden door opgroeiende kinderen, vaak ook door je eigen piekeren en perfectionisme.

Via life coaching technieken help ik jou jezelf ontdekken en herwaarderen, je in je kracht zetten, jezelf organiseren, beter communiceren, moeilijke gesprekken voeren, kleine doelen stellen en genieten van je succesjes, dankbaar in het leven staan.

Als je kenmerken vertoont van burn-out, zoals weinig energie en lichamelijke en mentale klachten, zal ik je als stress- en burn-out coach intensief begeleiden in je helingsproces. Indien nodig verwijs ik ook door naar een arts of psycholoog.

Hoelang wil jij nog teveel stress ervaren? Of ga je er iets aan doen?

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Jij kan mij vertellen wat je anders zou willen zien in je leven, werk of persoon, ik leg je dan uit hoe ik jou daarbij kan coachen.

Als het klikt, plannen we meteen een eerste coachingsessie in.

Een bericht ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt?