volhouden iedereen

Hoe is het nu met Wim ?

Ik wil graag een héél persoonlijk verhaal met jullie delen, nu het einde van de Corona periode echt in zicht lijkt.

Corona heeft mijn leven immers totaal veranderd, en omdat ik van talloze relaties en kennissen de vraag kreeg hoe het nu met mij is, besloot ik een uitvoerig antwoord te geven.

Corona overleefd

In maart 2020 was ik één van de allereerste zeer zwaar zieke Corona patiënten in België. Ik was geen risicopatiënt, dacht ik. Achteraf vernam ik dat de vele stress die ik jarenlang had, mogelijk mijn immuniteit verminderd had.

Ik overleefde Corona nauwelijks. Ernstig zuurstoftekort, coma en beademingsmachine gedurende 3 weken. Mijn echtgenote kreeg telefoon van de arts van intensive care dat ik het mogelijk niet ging overleven, toch spartelde ik erdoor. Met veel buisjes in mijn lichaam, morfine, sondevoeding. De morfine zorgde wel voor superleuke hallucinaties : nooit drugs gebruikt vroeger, kwam wellicht close. Verblijf in ziekenhuis gedurende 3 maanden, 27 kg vermagerd, spiermassa verdwenen, opnieuw leren lopen met een rollator, 9 maanden niet kunnen werken, 12 maanden kine.

Ik kan je verzekeren dat je gedurende zo’n lange periode van herstel en inactiviteit, tijd zat hebt om na te denken over je leven en werk. Je stelt je veel vragen : zou ik nog op directie niveau kunnen werken ? Wil ik terug in de rat race stappen ? Wat geeft me energie ? Wat is mijn persoonlijke missie ? Kan ik mijn work/life balance verbeteren ?

Wim Agsteribbe overleefde corona

Wellicht herkennen anderen die kanker hadden, een zware burn-out, een beroerte, een zwaar ongeval, dergelijke ervaringen en overwegingen… Ik kan alleen maar zeggen, wacht niet tot je dit meemaakt, maar sta nu eens stil bij wie je bent en wat je doet.

Mijn introspectie tijdens mijn revalidatieperiode deed me ertoe besluiten om mijn carrière als manager stop te zetten na 33 jaar. Enerzijds omdat ik minder stress wou hebben, meer tijd wou besteden aan mijn relatie, mijn kinderen en kleinkinderen, met vrienden die echt iets betekenen voor mij, en anderzijds omdat ik mijn skills in sales, coaching en leidinggeven ten dienste wil stellen van andere mensen en bedrijven. Echt iets betekenen voor mensen, hen laten groeien, hun talenten helpen uitbouwen, en hen beter leren omgaan met stress en werkdruk. Tegelijk bedrijven helpen om betere resultaten te bereiken, door een hechte band met hun werknemers.

Ik werk nu als zelfstandig coach en freelancer in 3 activiteiten die nauw met elkaar gerelateerd zijn. Ze hebben alle drie iets te maken met gezond werken en leven, stress beheersing, persoonlijke groei, talenten benutten, zinvol werk, waardering en verbondenheid.

1) Coaching voor particulieren, werknemers, werkzoekenden, zelfstandige ondernemers

Wat mij altijd vooruit hielp, en hoe ik andere mensen wil inspireren : 

Stress- & Burn-out-Coaching-Better-Life-Coach-Wim

 

Uiteindelijk heeft dit alles me ertoe aangezet om coach
te worden : andere mensen helpen om keuzes te maken, een weg te vinden die voor jou past, ontdekken waar je gelukkig van wordt, jezelf te kunnen zijn en te durven zeggen wat je nodig hebt in plaats van anderen voortdurend te pleasen. Te
stoppen met piekeren, en minder perfectionistisch zijn. 

 

Initieel focuste ik me op loopbaanbegeleiding, business coaching, carrière coaching, life coaching. Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in ernstiger problemen waar mensen mee worstelen : stress, burn-out, structurele slaapproblemen. Ik ben nu erkend stress- en burn-out coach en lid van VESB. Met specialisatie in re-integratie na burn-out. 

Meer info over mijn coaching activiteiten vind je op mijn website Better Life Coach.

Wist je trouwens dat jij zelf, of je medewerkers in je bedrijf, via VDAB loopbaancheques coaching kunt volgen om je competenties verder te ontwikkelen of loopbaankeuzes te maken, voor slechts 40 € voor 4 uren coaching ? 

2) Leidinggevenden, teamverantwoordelijken en managers leren coachend leidinggeven

De relatie tussen de leidinggevende en zijn/haar medewerkers is de belangrijkste indicator voor het behalen van goede bedrijfsresultaten, personeelsbehoud, en groei van medewerkers. Dat is wat ik 33 jaar lang ervaren heb.

Daarnaast stellen we vast dat alles steeds sneller evolueert, waardoor verandering een continu en complex gegeven is. Leidinggevenden moeten in deze context de organisatie en haar medewerkers snel en wendbaar maken, om op deze veranderingen te reageren.

Samen met 3 andere ervaren managers en coaches, heb ik daarom High5.coach opgestart. We richten ons met High5.coach vooral op middelgrote bedrijven die een forse groei doormaken, en die voor de next steps begeleiding wensen.

De diensten die we aanbieden zijn : 

high5coach team

Wist je trouwens dat je als bedrijf van de Vlaamse en Brusselse overheid tot 10.000 € aan subsidies kan krijgen om werkbaar werk te voorzien voor je medewerkers die door fysieke of mentale belasting aangepast werk moeten krijgen ? High5.coach werkt hiervoor met werkbaarheidscheques van de overheid. Ook trajecten als stress beheersing, coachend leiderschap, change management komen hiervoor in aanmerking.

3) Mentaal welzijn van werknemers ondersteunen

In de media lees je de laatste maanden steeds vaker dat stress, burn-out, en andere psycho-sociale problemen tijdens de Corona periode fors toegenomen zijn. Sommige werknemers zijn door thuiswerk extra onder druk komen te staan (zeker met kinderen thuis), anderen missen het sociale weefsel met collega’s, en doordat veel bedrijfsresultaten onder druk kwamen te staan, heeft iedereen een tandje moeten bijsteken.

Ik leerde in najaar 2020 Mindlab.be kennen, een uniek e-learning platform voor werknemers, om beter te kunnen omgaan met stress, slaapproblemen, emoties, een burn-out of depressie vermijden,  zelfzekerder worden, een positievere mindset hebben, leren werken met concrete doelen.

Mindlab logo

 

Mindlab is een succesvolle startup van een ervaren klinisch psychologe, Sare De Caster. De methodiek is onder andere gebaseerd op CGT (cognitieve gedragstherapie), en gebruikt tal van wetenschappelijk onderbouwde vragenlijsten, info, tools, oefeningen.

 

 

Ik geef nu als freelance sales dagelijks online demo’s aan bedrijven, steden en gemeenten, ziekenhuizen, woonzorgcentra, hoe zij Mindlab kunnen inzetten. 

Mindlab biedt een zéér betaalbare jaarlicentie die alle medewerkers toegang geeft tot 10 verschillende modules. Ze kunnen er in hun eigen tempo mee werken, tijdens hun werkuren of thuis, op pc, tablet, smartphone. Heel gevarieerd met teksten, oefeningen, audio, video, quiz vragen, checklists, vragenlijsten met onmiddellijke scoring en advies. De antwoorden op de  tevredenheidsenquêtes op het einde van elke module loven de gebruiksvriendelijkheid en het nut en onmiddellijk resultaat van de vele oefeningen.

 

Modules-Mindlab

 

Structurele partners van Mindlab zijn externe diensten voor preventie zoals Liantis, Mensura, Securex, Premed…

Wist je trouwens dat 20% van de werknemers psycho-sociale problemen heeft, maar hier vaak niet durft over praten met zijn werkgever ? Via Mindlab kunnen ze in alle privacy zelf oefeningen doen om zich sterker te voelen, en te vermijden dat ze zouden ziek worden en uitvallen. 

Besluit en contact

Ik heb mijn nieuwe missie gevonden in het coachen en begeleiden van mensen en bedrijven op het vlak van groei, competentie ontwikkeling, change, mentaal welzijn, ziekte preventie, work-life balance, leiderschap.

Met mijn gezondheid is het goed, al blijf ik nog steeds enkele kleine problemen ondervinden. Maar ik ben terug alive and kicking. En veel meer ontspannen, en met een nog groter gevoel een zinvolle bijdrage aan veel mensen te kunnen geven.

Je kan me voor je persoonlijke noden contacteren, of voor je bedrijf.

  1. Persoonlijke coaching, en stress- en burn-out coaching en re-integratie voor je medewerkers :
    wim@betterlifecoach.be – website Better Life Coach
  2. High5.coach : wim@high5.coach – website High5.coach
  3. Mindlab : wim@mindlab.be  – website Mindlab.be

Telefonisch : 0474 760 399

Je kan je op elke website ook inschrijven op onze blog nieuwsbrieven, met maandelijkse inspiratie rond leven en werk en mentaal welzijn.

Zo hoop ik de vele relaties die ik in mijn 33 jarige management carrière heb opgebouwd, op een andere manier terug te zien en vooruit te helpen in hun leven en werk.

Graag een kennismakingsgesprek?

Tijdens een gratis en vrijblijvend gesprekje via telefoon of video, maken we even kennis. Zowel voor jezelf, als voor medewerkers van je bedrijf, kan je op mij een beroep doen.

Een bericht ontvangen als er een nieuw artikel verschijnt?